GODZINAOPISPRELEGENT
8.30 – 9.00Rejestracja uczestników
9.00Otwarcie konferencji
9.15-9.35Napoje roślinne - zastosowanie w profilaktyce i terapii alergii na białka mleka krowiego dr Joanna Rachtan-Janicka
Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
9.40-10.00Trendy i innowacje w przetwórstwie mleczarskimmgr inż. Klaudia Kulik
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejska, Warszawa
10.05-10.20Helicobacter pylori- nowe postępowanie diagnostyczne dr Aneta Kondrzycka-Dąda
dr Joanna Skubis- Zegadło
Wyższa Szkoła Rehabilitacji, Warszawa
10.25-10.45Francuski paradoks - rola resweratrolu w wybranych jednostkach chorobowychdr hab. n. med. Michał Wiciński
Eryk Wódkiewicz
Maciej Walczak
Karol Górski
Uniwersytet Mikołaja Kopernika,
Collegium Medicum, Bydgoszcz
10.50-11.20Nutrigenomika - przyszłość żywienia?dr hab. Grażyna Świderska-Kołacz
Uniwersytet Jana Kochanowskiego, Kielce
11.25-11.45Czynniki utrudniające otyłym uzyskiwanie zamierzonej utraty masy ciaładr n. med. Magdalena Białkowska
Instytut Żywności i Żywienia,
Wyższa Szkoła Rehabilitacji, Warszawa
11.50-12.20Przerwa
12.20-12.35Fakty i mity produkcji drobiarskiej dr hab. Monika Michalczuk
Instytut Nauk o Zwierzętach,
Szkoła Główna Gospodarska Wiejskiego, Warszawa
12.40-12.55Dieta ketogenna w leczeniu rzadkich wad genetycznych mgr Ewa Ehmke
Wyższa Szkoła Rehabilitacji, Warszawa
13.00-13.15Właściwości dietetyczne i sensoryczne mięsa gołębiegoWiktor Bendowski
Jakub Karwacki

Koło Naukowe Hodowców Zwierząt Gospodarskich przy Wydziale Hodowli, Bioinżynierii i Ochrony Zwierząt, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
13.20-13.35Zastosowanie diet tzw. pudełkowych w leczeniu zaburzeń odżywianiadr Agnieszka Chruścikowska
Specjalistyczne Centrum Terapii Gedeon Medica
13.40-14.00Substancje chemiczne w żywności jako czynnik zagrożenia zdrowotnegodr Jarosław Chmielewski
Wyższa Szkoła Rehabilitacji, Warszawa,
dr Ewa Kosowska
Uniwersytet Jana Kochanowskiego, Kielce